Lieksan Rasti mukana Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmassa – 100 Kiintorastia -kartat ladattavissa täältä

Lieksan Rasti julkaisee tällä sivustolla heinäkuun aikana sadan kiintorastin kartan. Karttaan kuuluu Lieksan keskusta sekä sen läheisyydessä olevia maastoja. Kyseessä on kahden A3-kokoisen 1:15 000 suunnistuskartta, jossa ovat kaikki 100 rastia. Rastit ovat ripoteltu pienempiin alueisiin, joista julkaisemme pienempiä A4-kokoisia 1:10 000 karttoja. Jo olemassa olevat Timitran ja Saavan kiintorastit sisältyvät isoon karttaan. Uusina kiintorastipaikkoina tulevat Merilä-Urheilupuisto, Mähkö-Rauhala, Yläkanava sekä Murtovaara. Osa Urheilupuiston MOBO-rasteista sekä keskustan patsassuunnistuksen patsaista sisältyvät osittain suureen karttaan.

Merilä-Urheilupuisto sekä Mähkö-Rauhala alueiden kartat soveltuvat vasta-alkajille ja lapsiperheille. Yläkanavan ja Murtovaaran kiintorastit ovat suunniteltu kokeneimmille sekä haastetta haluaville suunnistajille. Rastit ovat merkitty putkilla, joissa on heijastin. Tämä tarjoaa mahdollisuuden kokeilla yösuunnistusta. Patsaille/MOBO-rasteille ei tule erillistä rastimerkkiä. Tarkoitus on tarjota kaiken ikäisille ja tasoisille matalankynnyksen suunnistus mahdollisuutta kauniissa Lieksan maastossa Suomi 100 hengessä.

Tämä Lieksan Rastin Suomi 100 -kiintorastit tempaus on hyväksytty osaksi Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaa.

Pääset lataamaan kiintorastikarttoja täytettyäsi alla olevan lomakkeen. Lomakkeen tietojen avulla Lieksan Rasti haluaa saada kuvan kiintorastikartoista kiinnostuneiden ikäjakaumasta ja asuinpaikkakunnista.